Не оркестър, а цял спектакъл в механа “Болярка”, София

Ако ви се ходи в събота вечер на механа с оркестър, където купонът е по нашенски и винаги на 6 – с танци по пейките и хорà, препоръчвам ви да си резервирате маса в механа “Болярка” в Редута, София. Там има не оркестър, а цяла шоупрограма. Ще ви заболят и краката от танци, и устата от смях.

mehana-bolqrka_orkestar2Цялото зрелище прави Веско Маринов (съвпадение на имената и слава Богу 😉 ), който е певецът от оркестъра. Този човек е направо луд в най-добрия смисъл на думата. Дали е от ромски произход, въпреки че се описа като “чистокръвен циганин с български корени още от времето на Аспарух”, не мога да кажа със сигурност, но твърдя уверено, че е невероятен шоумен. Няма да издавам всичките му “трикове” – най-малкото защото това трябва да се види, а не да се прочете, но ще кажа, че той изпълни песента “Жива рана” на Слави Трифонов и Георги Милчев – Годжи сам, имитирайки перфектно гласовете и на двамата. Веско имитира също така и не друг, а самата Лили Иванова с нейните “Ветрове” и се справя отлично. Този същият човек успя да изпее рок парче с тембъра на Тони Стораро, както и обратното – обърна мегациганията “Лесли каручка” в хардрок, имитирайки Rammstein. И добре, че е той да прави купона, защото ако оркестърът разчиташе само на певицата, щяха да са жив зян.

Иначе заведението е стандартно – интериор в битов стил с дървени маси и пейки и богато меню. За храната не мога да кажа нито че е хубава, нито че е лоша – просто става. Цените са стандартните за този тип заведения в София, а менюто е публикувано в сайта на механата, така че всеки и винаги може да го разгледа. От 23 февруари стартират проект всеки четвъртък да имат народна програма, което ще направи мястото идеално за почитателите на българските народни танци. Дансингът не е голям, но ние успяхме да изиграем Елениното, Чичовото и Граовското, което иде да покаже, че при желание има и начин.

АДРЕС: София, кв. Редута, ул. “Румен Войвода” №21
Тел: 02/ 870 10 35
GSM: 0887 08 17 17
Работно време: до 00:00 часа (но при поводи и до по-късничко 😉 )

*Посетих механата в събота (20.01.2018 год.) и съм доста разочарована. От стария оркестър няма и следа, а заедно с него се е изпарила и “маята” за забавлението. Новият певец и партньорката му не могат дори да стъпят на малкия пръст на Веско Маринов. Едва ли ще отида отново там – или поне няма да е скоро!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: