Перфектното мезе за бира – в пицария “Парма”, София

Ако обичате биричката – без значение светла или тъмна, и сте ценител на мезелъците покрай нея, задължително посетете пицария “Парма” в центъра на София. Заведението е непретенциозно и цените са нормални. Персоналът, особено една от сервитьорките (работи там от години, така че няма как да не я засечете), се държи като типична баварка от някое малко селце, която носи бири на местния фест. Отношението към клиента е фамилиарно, но не неприятно и натрапчиво.

“Парма” е пицария, но като повечето заведения у нас, то предлага всичко – салати, мезелъци, пици, паста, скара, десерти и, разбира се, различен алкохол плюс няколко вида бира. Това е първото (а по-спомен и единственото) заведение, в което съм виждала да се предлага вече любимото ми, но и супер необичайно мезе за бира – паниран смилянски боб с чесън и копър.

20160825_193156

Сервират го и деликатно полято със сос – май соев, но ароматите и вкусовете са толкова перфектно комбинирани, че веднага събуждат желанието да грабнеш вилицата и да вдигнеш изпотената халба.

На количеството бира, което “изпива” това мезе, дори надениците и вурстовете отстъпват. Пробвайте го задължително, особено добре се комбинира с весела компания.

АДРЕС: София, ул. Ген. Паренсов №12
GSM: 0898 535 764
*Заведението не е от типа измислени кръчми, които окичват масите си с табели “Reserve”, въпреки че цялото заведение е празно.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: