Не ходете в “La Casa Latina”, не си заслужава

Два пъти случаят ме разминава с ресторант La Casa Latina в София. До снощи, когато с приятелка решихме в съботната вечер да опитаме нещо “по-така”. Латино ресторант… името обещава много. Посреща ни любезна хостеса и ни обслужва също толкова любезен сервитьор. Информират ни, че ще има музика на живо, за която се доплаща по 5 лв. на човек. Супер, казваме си, ще е весело.

Всичко започва добре, но за съжаление още в началото идва и разочарованието. Предлаганите в менюто неща са интересни, както се предполага и изисква от място с претенции за екзотичност. Екзотични са и цените. И всичко щеше да е в рамките на нормалното и на приемливото, ако когато ти вземат 11-12 лв. за салата със сьомга, айсберг, авокадо и портокали, наистина ти поднесат това, а не спарени марули с две “умрели от гъдел” прозрачни парченца сьомга вътре плюс има-няма 10 грама авокадо и едно-единствено (не преувеличавам) нарязано на дребно парченце портокал. По препоръка на сервитьора поръчваме и второ – зеленчуков микс с нахут. По думите му това е едно от най-поръчваните им ястия. Е, за мен си остана мистерия какво разбира техният готвач под зеленчуков микс, защото в моята чиния имаше нахут, но не и зеленчуци.

Ако оставим настрана подигравката с храната, макар че тя е най-важното нещо за един ресторант, La Casa Latina не компенсира лошото впечатление с нищо. Музикантът, чието име така и не разбрахме (представи се, че е от Аржентина), дойде след 20 ч., подрънкваше на китара в ъгъла, после си почиваше, после пак подрънкваше и така до към 22 ч., когато ни пожела приятна вечер. И навярно, мисля си, вечерта ни наистина щеше да е приятна, ако похарчените в La Casa Latina 60 лв. бяхме похарчили на друго място. В София има толкова много заведения, които си заслужават, че никога повече няма да посетя това място. Препоръчвам ви и на вас да не го правите.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: