Eдна година блог Puritankata

На 16 юни 2016 година започнах нещо, което изяжда почти всичките ми вечери и уикенди. Това нещо е личният ми блог Puritankata. Стартира като личен дневник, но с времето допуснах и външни хора в него. Изисква много труд, но ми носи и много радост и удоволствие.

Ето какво преживяхме аз и блогът puritankata през нашата първа годинка. Началото беше статията за романа “Отнесени от вихъра”, родена от моето желание да запиша всичко, което тази книга причини в главата ми. Първият лайк получих от румънски писател, а първият ми последовател е американка. В началото единици влизаха в блога, но се научих как се прави SEO и сега около 2/3 от трафика е през органични търсения. За една година блогът има общо 7851 преглеждания, като всеки посетител изчита средно по 2 статии. Не използвам изкуствени канали за вкарване на трафик и се гордея с това. Читателите са предимно от България, а на второ място е САЩ. Най-четената статия е ревю за ресторант, а най-непопулярната е рецепта за приготвяне на патладжан по далекоизточен стил. Блогът посреща рождения си ден с 69 поста.

Работата е много, а времето – ограничено. В оранжев бележник записвам всичко, което искам да разкажа в блога, но скоростта, с която добавям идеи, е по-висока от скоростта, с която ги реализирам.

Днес, една година по-късно, не съжалявам за направената стъпка. Обръщам се назад с усмивка, а напред гледам с надежда. Надявам се през предстоящата година да споделя с вас още истории за нови места, за хубави книги, за незабравими постановки и идеи за добра храна.

Благодаря ви, че отделяте от времето си, за да чете написаното от мен! Бъдете здрави и дерзайте.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: