Постановката „Красиви тела“ е странен, но добър избор

Не знам кой и защо беше избрал точно постановката „Красиви тела“ да е гвоздеят в програмата по повод отбелязване на рожден ден, но искрено му благодаря, че ми даде възможността да я гледам. Намирам постановката за странен избор за парти, но пък определено е превъзходен начин успоредно с отбелязването на едно порастване да демонстрираш, че животът е пълен с превратности.

Сюжетът на постановката е тривиален, но именно заради това, мисля си аз, той успява да докосне всекиго в залата. Шест приятелки се събират на купон, за да отпразнуват забременяването на една от тях. Те вече са на зряла възраст и животът отдавна им е показал както хубавите, така и лошите си страни. Познават се отдавна, което е доказателство за тяхното добро приятелство, но също така това е предпоставка да познават много добре и кусурите си, да им се дразнят и дори да ги обсъждат зад гърба си. Доста женско, но и доста приятелско.

Krasivi tela_1

Женската компания е страхотно подбрана в лицето на актрисите Нона Йотова, Антоанета Добрева – Нети, Стефания Колева, Искра Ангелова, Силвия Лулчева и Кристина Янева. Всичко е един трагикомичен низ от спомени за отминалите (велики) времена, от случайно изпуснати (а понякога и нарочно подхвърлени) хапливи думи и от конфузни ситуации. Героините превъплъщават типовете съвременна жена, която хем е удовлетворена, хем е неудовлетворена от себе си.

Нона Йотова – буйното момиче, което зарязва образованието, за да се впусне в живота. Той я помита и спасението тя търси в безразборни малотрайни връзки и в секса за една нощ. Нети – емоционалната и чувствителна жена, търсеща и открила своята Голяма любов, който за зла беда е женен с деца и изобщо не възнамерява да напусне съпругата си. Искра Ангелова – единствената от компанията, която е изпълнила женската си мисия – ще дари живот, НО (в тази постановка нещата никога не са такива, каквито изглеждат) заченат от напълно непознат мъж при случаен секс. Кристина Янева – мечтателката, неуспяла актриса, която „само временно“ се препитава като сервитьорка и дави своя неуспех в чашката. Силвия Лулчева – перфекционистката, успялата в своята професия, но вечно необвързана жена, която все още търси „идеалния“. Стефания Колева – напористата, всезнайката, онази, която знае какво иска, кога го иска и как точно го иска. Образована, богата, омъжена и на пръв поглед удовлетворена от своя живот, но зад всичко това се крие най-голямото житейско разочарование… Стефания Колева има силна и открояваща се роля, с която тя се справя блестящо.

Интерактивна, хумористична, а на места дори поучителна,  постановката “Красиви тела” е част от програмата на Младежки театър “Николай Бинев”, София. И жени, и мъже могат да се посмеят над издънките на нейните герои, както и да открият сами за себе си своята истина за красотата на телата.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: