Добър турски ресторант в София – “Delight”

Като чуя турски ресторант, винаги в съзнанието ми изскача споменът за ресторанта на магистрала “Тракия”. Вмирисано, опушено и не много хигиенично място, където основната клиентела са тираджии. Е, турският ресторант “Delight” в квартал Младост 3 в София е пълната противоположнаст на своя магистрален събрат. Той е невероятно кътче – чисто, подредено и с невероятна кухня. Дори видях от кухненското помещение да излиза възрастна жена с дълга басмена престилка, плетена вълнена желетка и чембер на главата – образ, от който лъха на типичен турски дом, а това ме кара да мисля, че всичко излиза изпод ръцете на тази женичка.

Менюто е изготвено изцяло от традиционни турски ястия. Основните месни предложения са от агнешко и/или телешко месо (кайма). Силно застъпени са и булгур, кус-кус, магданоз, турско кисело мляко и нещо като точени кори. Цените не се различават от тези във всяко друго столично заведение. Предлаганите алкохолни напитки са стандартни, но от безалкохолните горещо препоръчвам да си вземете турска лимонада. Уникална е – освежаваща и вкусна. Сервират я в кани с много лед, резени лимон и портокал и листа от мента.

Turkish restaurant Delight-1

Щом сте в турски ресторант задължително си вземете и десерт. Турските изкушения си заслужават за престъпите всяко едно обещание да не ядете захар. Аз горещо препоръчвам кюнефе (кадаиф с моцарела) – звучи странно, но мога да се обзаложа, че ще се влюбите в него.

Kiunefe

АДРЕС: София, ж.к. Младост 3, бл. 314 (бившата “Верона”);
Тел. 02/ 441 3310.
Работно време: 09:00 – 00:00 ч.

3 thoughts on “Добър турски ресторант в София – “Delight”

Add yours

 1. Ресторантът не е лош, но с някои забележки.
  Скарата не е толкова вкусна и откъм гарнитура са леко свидливи, особено зеленяуковата част.
  Менюто не е изцяло от турски ястия, освен ако, например, пицата Дяволо е турска кухня 🙂
  Точно лимонадата изобщо не е ок. Веднъж я поръчахме и беше с доста добавена захар вътре.
  А два пъти ми се е случвало да ми носят лаваш-а около 30 мин след като са донесли основните ястия.
  Ходим там, тъй като е що-годе сносен турски ресторант.

  В пъти по-вкусно готвят в Паша в Пловдив. И цените са малко по-ниски, но аданата там наистина си струва.

  Like

  1. Жалко е, че и този ресторант, като повечето неща у нас, явно е стартирал добре, а после лека-полека са развалили кухнята, обслужването… 😦

   Like

 2. Обслужването е безобразно. Само тук ми се случи сервитьорката да ни донесе сладоледа заедно със салатата, така че се насладихме на едно изживяване, което надали друг път ще преживея – мараш дондурма заедно с домати, краставици и лук. Нямаше извинение нито каквото и да било отношение – само глуповата физиономия и празен поглед.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: